LEER- EN WERKPLAATS
VOOR MENSEN MET AUTISME EN PASSIE VOOR THEATER

 

 

 

 

 

 

 

 

Iris Hesseling, actrice en dramadocente

Iris is een enthousiaste dramadocent die op een rustige manier les geeft aan zowel kinderen en (jong)volwassen. Door haar ervaring bij de televisie (o.a Actrice ‘Het huis Anubis’, presentatrice Nickelodeon) weet ze van aanpakken en is ze enorm gedisciplineerd. Ook geeft ze persoonlijke begeleiding, waardoor haar opleiding ‘creatieve therapie’ goed van pas komt. Door haar open houding en lieve aanpak is ze een meer dan geschikte dramadocent voor Kazou!

 

 

 

 

 

 

 

Saskia Huis in 't Veld, dramadocente

Saskia werk sinds 25 jaar met veel passie met mensen. Sinds 10 jaar is zij zich gaan specialiseren in de manier waarop prikkels en informatie wordt verwerkt. De manier waarop mensen deze ontvangen en verwerken en het effect dat dit heeft op het brein, haar emoties en het  lichaam,vindt zij erg boeiend. Dit vroeg om een ontdekkingsreis op verschillende leergebieden: sporttheater, bewegingsleer, sport, spel, gedrag,  Pedagogiek, neurologische fysiologie, coaching, A.C.T.  (Acceptance & Commitment Therapie) en Reiki, Mindfullness en Meditatie (ademhaling- en ontspanningtechnieken).

Het leven van Saskia heeft altijd in het teken van muziek en musical gestaan. Zij stond graag op het toneel en speelde en componeerde graag eigen muziek in een band. Zingen, acteren en dansen waren activiteiten waarin zij zich veilig en op haar gemak voelde. Er deden zich mooie kansen voor om professioneel musical te gaan doen. Echter ontdekte zij ook op jonge leeftijd dat ze graag deze creativiteit wilde inzetten om mensen te kunnen inspireren en motiveren. En dit is haar gelukt. Zij leeft dus haar droom.

Als docente is Saskia onderzoekend, open en nieuwsgierig. Zij  laat je graag de volledige potentie van je talent zien en ervaren.

 

Barbara Wandel, begeleider dagbesteding

Barbara werkt al 20 jaar met mensen met autisme. Om vaardigheden te vergroten en ontwikkeling te stimuleren gebruikt zij alle werkzaamheden rondom het podium. Gewoon aan de slag en leren door doen is haar motto, je kan vaak meer dan je denkt. Haar passie ligt bij mensen in hun kracht zetten, mensen laten groeien en hun talenten laten ontdekken. Oprechte interesse, respect, humor en vertrouwen zijn voor haar kernwaarden binnen de begeleiding. Barbara heeft ervaring in het geven van op maat gemaakte trainingen als psycho-educatie, sociale en communicatieve vaardigheden, assertiviteit en anders leren denken.

 

 

Het Kazou-team bestaat uit een aantal vaste docenten en begeleiders.Voor projecten en nieuwe voorstellingen worden ook externe professionals aangetrokken.

 

 

 

Hans Salemink, drama-docent en artistiek leider

Hans werkt al dertig jaar met mensen met autisme en is een van de oprichters van Theaterwerkplaats Kazou. Zijn ervaring zet hij met veel passie in om mensen met autisme tot hun recht te laten komen in een voor hen passende omgeving. Zijn motto: gewoon doen wat gewoon kan en dat wat aangepast moet worden, passen we aan. Maar alles kan, als jij het laat gebeuren!

Hans is sportdocent en dramadocent. Onder zijn leiding is het aanbod van Kazou uitgebreid met de mogelijkheid om dagbesteding te doen in een theateromgeving.

Sinds 1 januari 2019 is Hans tevens artistek leider van Theaterwerkplaats Kazou.

 

Nienke Goossens, dansdocente en danstherapeute

Nienke houdt van bewegen en kijkt altijd naar beweging. Communicatie en interactie tussen mensen vindt ze boeiend. Nienke heeft de opleiding creatieve therapie dans gevolgd en leerde daar over beweging, dans en de betekenis ervan.

In haar werk heeft zij zich verder verdiept in het geven van therapie en danslessen. Naast het begeleiden van processen, gaat haar interesse uit naar het maken van dans en bewegingsstukken. Nienke  heeft aan verschillende producties meegewerkt waarbij zij het dans- en bewegingsgedeelte vorm gaf.

De lessen die Nienke verzorg zijn een mix van dansexpressie, bewegingstheater en spel. In de lessen word je uitgenodigd je eigen creativiteit en improvisatie in te zetten.

 

Sophie Platenkamp, muziekdocente

Tijdens haar studie zang aan het conservatorium van Amsterdam meer dan tien jaar geleden begon zij met les geven. Dit beviel zo goed dat zij hier eigenlijk nooit meer mee gestopt is..Voor Sophie is muziek, zang en songwriting altijd een manier geweest om je te kunnen uiten, zelfvertrouwen op te bouwen en te kunnen ontspannen. Dit geeft zij graag door aan de mensen waar zij les aan geeft. Naast de muzieklessen die Sophie geef bij Kazou, geeft zij ook individuele zanglessen, workshops, koorlessen en is zij regelmatig met haar eigen muziek op het podium te vinden.