Theaterwerkplaats Kazou voor jongeren met autisme en passie voor theater!

Onze geschiedenis

 

Theaterwerkplaats Kazou werd in 2010 opgericht door Hans Salemink, Nienke Goossens en Mirjam Hendriksen. Zij waren als therapeut/trainer verbonden aan het Dr. Leo Kannerhuis en besloten om daarnaast een theaterwerkplaats op te zetten. Doel: jongeren met autisme die affiniteit hebben met muziek, dans en drama in hun vrije tijd theaterlessen te bieden zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen op het gebied van theater en op het persoonlijk vlak.

 

De oorsprong van de Theaterwerkplaat ligt bij het Dr. Leo Kannerhuis, het bekende landelijke behandel- en expertisecentrum op het gebied van autisme. Muziek- en zanglessen vormen van oudsher onderdeel van het aanbod van die instelling. In een later stadium kwam daar ook dans en drama bij.

 

Al snel ontstond de behoefte om het geleerde te tonen in een daarvoor geijkte ambiance. In eerste instantie met een kleine voorstelling voor ouders, familie en medewerkers in Kunsthuis 13 in Velp. Gaandeweg, gedreven door het animo en het enthousiasme van de jongeren, naar grotere voorstellingen voor een breed publiek. In 2002 werd in de grote zaal van de Schouwburg in Arnhem ‘Kayama’ opgevoerd. In 2004 volgde de voorstelling ‘Connexxxxion’ en in 2009 ‘Kompas’ in theater de Junushoff in Wageningen. In 2014 werd in opdracht van het Dr. Leo Kannerhuis de jubileumvoorstelling ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan de voorstelling ‘Respect’ gemaakt.

 

Theaterwerkplaats Kazou heeft zich ontwikkeld tot een volwaardige theaterwerkplaats waar naast het volgen van lessen ook gewerkt wordt aan voorstellingen voor een breed publiek in theater en bij bijeenkomsten, maar ook als voorlichting op scholen etc.