LEER- EN WERKPLAATS
VOOR MENSEN MET AUTISME EN PASSIE VOOR THEATER

Active but Odd

Premiere 10 oktober 2015

Stap in de waanzinnige wereld van Kazou met deze theaterproductie die in tien scenes van active naar odd en weer teruggaat. Met zang, spel en dans, in een wereld waar alles anders is of wordt.

Meisje wordt jongen - of was hij het al? -, een zanger die te gedeprimeerd is om te zingen en een gedanst liefdesduet van twee mensen die niks met elkaar hebben, een psychiater die het nog eens even komt uit leggen en een stille smeekbede naar telefonisch contact. We snakken allemaal naar de juiste ‘medicatie’ die ons net zo normaal maakt als de rest van de wereld. Een voorstelling van theaterwerkplaats Kazou onder choreografie van Adriaan Luteijn en het team van Kazou.

 

PROMO ACTIVE BUT ODD

 

DE ACTEURS van ACTIVE BUT ODD

De foto's zijn speciaal voor Active but Odd gemaakt door Hans Withoos

Teun (l)

“Bij deze productie heb ik ontdekt dat ik dansen geweldig vind. Ik kan me erin storten. Je moet je concentreren, je gebruikt je gevoel en het is ontspannend.”

Hanneke (r)

“Ik ben Hanneke en ik ben erg blij met deze kans om mee te doen aan dit project. Het is totaal anders dan dat ik gewend ben, maar ik ben trots op wat het geworden is.”

 

Ries (l)

“In deze voorstelling moet ik voor mijn rol heel veel onthouden. Daardoor overspoelt mijn filter soms. Verder kan ik lekker gek doen en mijn emotie laten zien. Accepteren dat dingen bij mij moeilijker gaan dan bij anderen blijf ik lastig vinden.”

Stefan (r)

“Active but Odd heeft mijn grenzen binnen de dans opnieuw verlegd en ik voel dat we als groep weer een stapje hoger op de ladder zijn gekomen. Het werken met Adriaan Luteijn heeft me weer enorm geïnspireerd en ik blijf bewondering opbrengen voor hem.”

Maarten A (l)

“Dankzij het Active but Odd-project heb ik kunnen trainen onder leiding Adriaan Luteijn van Introdans. Naast een mooie uitdaging ook een unieke mogelijkheid om te kijken wat ik op het podium kan bereiken.”

Siebe (r)

“Wat Active but Odd en Adriaan mij hebben geleerd is dat ik langer bij Kazou wil blijven en dat ik door wil gaan. Dat kan nog hartstikke van pas komen bij mijn volgende stukken.”

Linda (l)

“Het maken van dit stuk was hard werken, maar het was wel gaaf om met een professionele choreograaf samen te werken! Ik heb er veel plezier aan beleefd en vind het fijn dat ieder van ons zich van z’n beste kant kan laten zien.”

Nick (r)

“Het werken aan Active but Odd heeft mij geleerd om te accepteren en dingen over je heen te laten komen. Soms moet je gewoon dingen doen voordat je 'ik kan het niet' zegt. Alles uit jezelf halen en niet opgeven. Ben je een winnaar of verliezer? Het verschil zit in hele kleine dingetjes waar alleen jijzelf verantwoordelijk voor bent.”

Maarten B (l)

“Het werken aan het stuk was in het begin best zwaar. De repetitiedag duurde twee keer zo lang als ik gewend was. Inmiddels ben ik daar wel aan gewend en nu gaat het me goed af. Het is vermoeiend, maar ook leuk.”

Merle (r)

“Het is een uitdaging en ik heb veel nieuwe mensen leren kennen met wie ik het erg gezellig heb. Ik vind het leuk om mezelf op deze manier sterker te maken en te verbeteren.”