Theaterwerkplaats Kazou voor jongeren met autisme en passie voor theater!

Maarten A

“Dankzij het Active but Odd-project heb ik kunnen trainen onder leiding Adriaan Luteijn van Introdans. Naast een mooie uitdaging ook een unieke mogelijkheid om te kijken wat ik op het podium kan bereiken.”

 

Maarten B

“Het werken aan het stuk was in het begin best zwaar. De repetitiedag duurde twee keer zo lang als ik gewend was. Inmiddels ben ik daar wel aan gewend en nu gaat het me goed af. Het is vermoeiend, maar ook leuk.”

 

Merle

“Het is een uitdaging en ik heb veel nieuwe mensen leren kennen met wie ik het erg gezellig heb. Ik vind het leuk om mezelf op deze manier sterker te maken en te verbeteren.”

 

Nick

“Het werken aan Active but Odd heeft mij geleerd om te accepteren en dingen over je heen te laten komen. Soms moet je gewoon dingen doen voordat je 'ik kan het niet' zegt. Alles uit jezelf halen en niet opgeven. Ben je een winnaar of verliezer? Het verschil zit in hele kleine dingetjes waar alleen jijzelf verantwoordelijk voor bent.”

De acteurs

 

Theaterwerkplaats KAZOU heeft naast leerlingen die lessen volgen ook een vaste theatergroep. Zij volgen niet alleen lessen maar zij werken ook samen met het team aan voorstellingen voor theater of voor scholen.

 

De foto’s zijn speciaal door Hans Withoos gemaakt voor de voorstelling Active but Odd die op 10 oktober 2015 in première gaat. Adriaan Luteijn is als choreograaf betrokken bij deze voorstelling. In het commentaar bij de foto vertellen ze hoe zij het maakproces van Active but Odd hebben beleefd.

 

Hanneke

“Ik ben Hanneke en ik ben erg blij met deze kans om mee te doen aan dit project. Het is totaal anders dan dat ik gewend ben, maar ik ben trots op wat het geworden is.”

 

Linda

“Het maken van dit stuk was hard werken, maar het was wel gaaf om met een professionele choreograaf samen te werken! Ik heb er veel plezier aan beleefd en vind het fijn dat ieder van ons zich van z’n beste kant kan laten zien.”